Kæledyr giver godt humør

(sponsoreret indhold)

Skab solstråler i hverdagen med en firbenet livsledsager

Ensomhed er en følelse, som de fleste af os kender til. Den kan ramme pludseligt som et lyn fra en klar himmel, eller det kan være en grundlæggende følelse, som lægger sig som en dyne over ens gode humør og overskud til hverdagens gøremål. Ensomhed behøver ikke hænge sammen med at være alene. Man kan sagtens alene uden at være ensom, samtidig med man sagtens kan være ensom, mens man er sammen med andre mennesker.

Hvis følelsen kommer af for lidt kontakt med andre væsener, kan et kæledyr være løsningen. En firbenet ven er der altid, når du har brug for det og stiller ingen krav eller spørgsmålstegn ved, hvordan du vælger at leve dit liv.

Social afvisning kan give meget negative tanker hos os mennesker, men kontakt med kæledyr kan lindre disse tanker. Hunde er for eksempel meget kloge og det er ikke for sjov, at vi kalder dem for menneskets bedste ven. De kan nemt aflæse en sindsstemning og tilpasse sig dertil, således at mennesker i deres nærvær kommer i bedre humør.

Hunde giver dig en grund til at gå udenfor
En mere lavpraktisk grund til at kæledyr, som skal luftes hver dag, fungerer som solstråler i dagligdagen, er, at de “tvinger” deres ejere til at forlade hjemmet. Det er sundt for alle mennesker at komme ud hver dag, få lidt frisk luft og sollys i ansigtet. Hvis man er ensom og ked af det, kan man hurtigt forfalde til hjemmets trygge rammer, men med en hund er du nødt til at stå op, gå uden for en dør og møde omverdenen. Desuden er det nemt at komme i kontakt med andre mennesker, når man har en hund med sig. Det er simpelt at sige hej og snakke lidt med andre hundeejere på sin vej og på den måde får man lidt værdifuld social interaktion med sig på den konto.

Det er både sundt for dit psykiske og fysiske velvære at have en hund, så hvis du føler dig lidt mut og nede, kan du overveje, om en hundehvalp er vejen frem. Du skal dog huske at gøre op med dig selv, om du er i stand til at opfylde dens krav. Hunde har ligesom mennesker brug for daglig kontakt, det rigtige mad at spise, motion, stimulation og vitaminer samt helseudstyr til et godt helbred. Sidstnævnte kan du købe på dyroghelse.dk sammen med pleje til både kat og hest.