Bliv sundere med en renere luft derhjemme

(sponsoreret indhold)

Renere luft giver mere overskud

Du går garanteret ikke rundt og tænker over luften til hverdag, men der kan faktisk være meget stor forskel på kvaliteten af den luft, du går og indånder. Vi skal trække vejret for at overleve, men desværre kan luften indeholde stoffer, som er skadelige for dit helbred. Udstødningsgasser, skimmel, pollen, støv, vita og usunde mikrober er alle stoffer, som kan findes i luften og som kan have negativ indflydelse på dit helbred og velvære, hvis niveauerne når op på en skadelig mængde. Man kan opleve symptomer som træthed, kløende øjne, hovedpine, og urolig søvn, hvis man befinder sig steder med uren luft. Desuden kan ens astma og allergi forværres, hvis den luft man går og indånder ikke er ren.
De fleste tænker nok, at luften hjemme hos dem selv, ihvertfald er ren og ufarlig at indånde. Men faktisk forårsager en masse aktiviteter, man laver derhjemme en forurenet indendørs luft. Partikler fra madlavning, hår fra dit kæledyr og elektroniske enheder bidrager alle til en uren luft, som kan være svær at komme af med.

Hvad du selv kan gøre
Du kan gøre forskellige ting for at få et sundere indendørs klima hjemme hos dig selv. Du kan sørge for at lufte ud hver dag. Anbefalingen lyder på, at man skal lufte ud med gennemtræk i 5-10 minutter to til tre gange om dagen. De bedste tidspunkter er om morgenen, hvor man har ligget mange timer og brugt af den samme luft, i forbindelse med madlavning for at lukke stegepartiklerne ud og gerne igen, inden du går i seng. Gør det til en fast vane, så får du hurtigt renere luft i hjemmet.
Grunden til at det er vigtigt at få luftet ud er, at der ellers bliver for høj en luftfugtighed, som kan give skimmel i dit hjem. Dog er der et problem forbundet med at åbne vinduerne for at få frisk luft ind. Især hvis du bor i en by, er der masser af forurening i den såkaldte ‘friske’ luft, som du lukker ind. Svaret på dette kan være at investere i en luftrenser. Det er ikke en helt billig løsning,  så et kviklån kan være måden at finansiere den på. Når først man er blevet opmærksom på vigtigheden af ren luft i hjemmet, kan det næsten ikke gå hurtigt nok at få gjort noget ved det. Heldigvis er det nemt og enkelt at tage et lån, så  du ikke behøver vente på at investere i en luftrenser og dermed dit helbred.