Sådan gør du din hverdag mere bæredygtig

I en tid, hvor vi står overfor fremtidige klimaforandringer og skal nedbringe vores CO2 udledning betragteligt, kan der være grund til at gentænke vores eget forbrug. Hvis klimamålene skal nås, kræver det en stor indsats fra befolkningen. Her er nogle af de ting, som du kan gøre for at hjælpe til en grønnere fælles fremtid.  

På jobbet 

Vores arbejde er et af de steder, hvor vi bruger allermest tid. Derfor bør det også være et af de steder, hvor vi sætter allerstørst fokus på bæredygtighed. Virksomheder kan gøre meget for at optimere deres bæredygtighed, hvad end der er tale om spareskinner, genbrugspapir eller bevægelsessensorer. Det vil ikke blot være godt for miljøet, men også for bundlinjen.  

I hjemmet 

Helt generelt er der en masse ting, som vi kan gøre i vores hjem. Mange af tingene gør vi allerede og bliver gjort opmærksom på dagligt, blandt andet i forhold til at undgå madspild. Vi kan dog gå et skridt videre og se på vores bolig. Når du køber eller bygger bolig, kan du kigge på de materialer, der bliver brugt. Ved at sørge for, at boligen bruger få ressourcer, sørger du også for en lav klimapåvirkning. I Aarhus er man ved at bygge Danmarks blot andet byggeri, der har fået platin for bæredygtighed. Det står klart i 2023 og er bare en af mange grund til at flytte til Aarhus

På farten  

Transport er en af de helt store syndere, når det kommer til CO2 udledning. Især når vi tager dieselbilen eller flyvemaskinen. Heldigvis er der kommet andre muligheder, og vi kan i dag investere i elbiler og ikke mindst klimakompensere for vores rejse. Hvis du kun har et par kilometer til og fra arbejde, så bør du hoppe op på cyklen. Så får du både mulighed for at se det skønne danske landskab og god samvittighed på motionskontoen.