(sponsoreret indhold)
Står du og skal ud på din første rygsækrejse? Så kommer du uden tvivl til at støde på en masse udfordringer. Heldigvis er det det hele værd, for alle de gode oplevelser vejer op for busser, der ikke kører som planlagt og mad, der får din mave (og smagsløg) til at skrige. For at komme lidt nemmere igennem de frustrerende dele af backpackerturen, får du her en række gode råd med på vejen.
1) Hav tålmodighed
Især når man rejser i – i vores øjne – mindre civiliserede dele af verdenen, har man brug for en større mængde tålmodighed end som så. Det gælder både, når man eksempelvis skal kommunikere med lokalbefolkningen trods en sprogbarriere, og når man skal planlægge sin videre færden. At få svar på et simpelt spørgsmål kan godt tage både halve og hele timer, og skal du krydse større landarealer, skal du forvente, at det tager væsentligt længere tid, end Google Maps fortæller dig. Det er alt sammen en del af oplevelsen, og vil du rejse med rygsæk i fjerne egne, skal du derfor sørge for at pakke en stor mængde tålmodighed.
2) Dobbelttjek altid offentlig transport
Især når det kommer til offentlig transport, skal du væbne dig med tålmodighed. Det kan godt være, du synes, at DSB af og til er meget forsinkede herhjemme, men det er ingenting i forhold til, hvad man oplever i andre dele af verdenen. Får du således eksempelvis at vide, at du kan tage en bus klokken 10, bør du ikke blive overrasket, hvis den nærmere bliver både 12 og 13, før du kommer afsted. Desuden skal du forvente, at offentligt transport kan blive aflyst umiddelbart før afgang – tilsyneladende uden grund. Sidst, men ikke mindst, betyder det ikke nødvendigvis, at en bus eller et tog kører, bare fordi du har læst det ét sted. Sørg derfor altid at dobbelt- og også gerne tre- og firedobbelttjekke, om din bus nu faktisk også kører. Det kunne jo være, ruten var blevet nedlagt.
3) Lær (dele af) sproget
Det er altid anbefalelsesværdigt, at man lærer noget af sproget i det land, man rejser i. Uanset om man er i Europa, Asien eller Sydamerika, gør man klogt i som minimum at lære nogle få ord og sætninger. Dels viser det lokalbefolkningen, at du har respekt for deres kultur, og dels sikrer du dig dermed, at der er styr på de mest essentielle ting. Er du eksempelvis vegetar eller glutenallergiker, er det ganske nyttigt at kunne sige dette på det lokale sprog, så der ikke opstår misforståelser. Desuden kan det være nyttigt at vide, hvordan man spørger om vej, hvordan man siger ”tak”, og hvordan man spørger om prisen på en vare eller service. Brug derfor lidt tid og energi på at lære noget af sproget for både at gøre det nemmere for dig selv og for at vise din respekt for landet.
4) Tag det med et smil
Skal du backpacke, skal du forvente, at tingene ikke går som forventet. Du kommer sandsynligvis til at misse masser af offentlige transportmidler, før eller siden strander du i en mærkværdig by, som du egentlig slet ikke skulle besøge, og du får sandsynligvis også den ene eller anden sygdom. En solskoldning må også forventes. I sidste ende kommer du dog til at opleve så mange fantastiske ting, at alle udfordringerne og frustrationerne overskygges og glemmes. Prøv derfor at tage det med et smil, når tingene ikke går som planlagt. Ofte er det de oplevelser, der opstår spontant og i en presset situation, der ender med at blive de allermest mindeværdige.
5) Få styr på finanserne inden du tager af
Det kan være dyre end man lige tror at tage på backpacker tur, så derfor anbefaler vi at du har styr på finanserne inden du tager afsted. For det første kræver det selvfølgelig at du har sparet op til turen, og har skaffet de penge du regner med det løbende kommer til at koste.
Dog anbefaler vi også at man har en nødopsparing, hvis nu der skulle gå noget galt. Det kan f.eks. være at man bliver nødt til at akut flyve hjem, eller kommer i andre situationer, hvor man får behov for nogle penge.
Skulle du komme i en nødsituation så kan det være en mulighed for dig, at tage et lån. Det kan f.eks. ske ved at kigge på denne låneoversigt, hvor de har samlet en lang række lån fra forskellige låneudbydere på markedet. Det giver dig hurtigt og let overblik over, hvilke muligheder du har for at tage et lån og hvad det koster.