Varm boligen op med en økonomisk og miljøvenlig løsning

Kunne du tænke dig at øge besparelsen på dit årlige forbrug? Hver måned skal der betales til vand, varme og el, og selvom beløbet måske ikke synes af meget for den enkelte måned, så kan det blive til mange penge om året. Derfor kan det godt betale sig at tænke i løsninger, der kan øge den årlige besparelse på forbrug.

Øg din årlige besparelse på forbrug

Penge sparet på udgifter til eksempelvis varme og el, er penge, der kan blive brugt på god mad, rejser og oplevelser i stedet. Lyder det som noget for dig? Så læs med her. 

Forbrug er noget af det, vi bruger rigtig mange penge på om året og oftest uden at tænke over det. De fleste tænker kun over, hvad de bruger på forbrug, hvis forbruget pludselig er steget. 

Heldigvis er det som regel også på forbruget, at der er mulighed for at spare. I dag er der stadigvæk rigtig mange, der har ældre energiløsninger i hjemmet. Energiløsninger af ældre dato kan være en pengesluger uden lige, og derfor kan det i høj grad betale sig at investere i en ny og optimeret energiløsning. 

Det er oftest varmeregningen, der kan komme som lidt af et chok for de fleste, særligt hvis der er brugt mere varme end forventet. Hvis din bolig bliver opvarmet af olie eller el, så er der heldigvis råd forude. Fjernvarme er de seneste år gået hen og blevet dyrere, og derfor er der formentligt mange, der godt kunne tænke sig en økonomisk bedre løsning. Hvis man interesserer sig for miljøet, så kan det også betale sig at tænke i miljøvenlige varmekilder, for hverken oliefyret eller brændeovnen er specielt miljøvenlige. 

Den bedste måde at reducere varmeomkostningerne på er med en varmepumpe. 

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et varmeanlæg, der anvender enten luft eller jorden til at varme boligen op. Der findes forskellige tre forskellige typer varmepumper, hvoraf en luft til vand varmepumpe er den mest miljøvenlige.

Det er vigtigt, at vi skænker miljøet en tanke, når vi skal tænke i energioptimeret løsninger. Med en luft til vand varmepumpe får man et varmeanlæg, der øger den årlige besparelse på energiomkostninger og som ovenikøbet reducerer udledningen af CO2.

Der er mange fordele ved en varmepumpe, de første har vi allerede været inde på nemlig en økonomisk besparelse samt mindre udledning af CO2. Derudover er varmepumpen stort set vedligeholdelsesfri, hvilket også er værd at have in mente.

En varmepumpe har en lang levetid, og derfor er det ikke nødvendigt at tænke i nye varmeløsninger før engang om 20-25 år, hvis altså varmepumpen er installeret i velisoleret hus.

Hvorfor er isolering så vigtigt?

Isolering er vigtigt, fordi det holder på varmen.

Hvis boligen er dårligt isoleret, så vil det som regel betyde øget udgifter til varme, fordi der automatisk vil ske et varmeudslip. Når varmen slipper ud, så vil enhver varmekilde skulle bruge ekstra meget energi på at opretholde temperaturen i boligen.

Hvis din bolig endnu ikke er ordentlig isoleret, så er det heldigvis aldrig for sent. Læs mere om hulmursisolering.