Efteråret er ved at stramme grebet rundt omkring i det danske landskab, og det er derfor på høj tid at vi forbereder os på vintertid. Her kan du få gode råd til, hvordan du kan holde varmen, igennem de kolde måneder.
Sørg for at holde varmen, udenfor
Efteråret og vinteren er en lunefuld årstid, som kan byde på alt fra regnfyldte dage, stjerneklare aftenener, eksplosioner af farver og sneklædte bakker. Det er derfor vigtigt at være forberedt på lidt af det hele. Du skal derfor sørge for at gennemgå hele familiens garderobe, sådan at både store og små er klar, til de dage hvor himlens sluser åbner sig, og de dage hvor det bare er isende koldt udenfor. Dette gælder både ydertøj, og selvfølgelig også i forhold til fodtøj.
Når hverdagen går i gang, så er det altid en fordel at være forberedt på det vejr, som nu måtte komme. På denne måde står du bedre rustet til at omfavne alle de luner som moder jord måtte have, i løbet af vinteren. En god måde at sørge for at du er forberedt, er hvis du investerer i en vejrstation. Med en vejrstation, kan du hele tiden følge med på klimaets op og nedture, og samtidig kunne forudsige vejret, flere dage i forvejen.
En vejrstation giver dig mulighed til at følge med i, hvordan vejret opfører dig udendørs, men det er også en måde til at holde øje med det indendørsklima, som din bolig har. Specielt i løbet af de koldeste måneder, hvor boligen skal varmes op, og udluftningen ikke er så hyppig, kan det være en god ide at holde øje med indeklima. Man vil gerne have så godt indeklima som mulig. Inden vinteren er over os, så er det derfor også en ide at du kigger nærmere på dine varmekilder, indendørs.
Sørg for at holde varmen, indenfor
Uanset om du har el-installationer som primær opvarmningskilde, eller om du sværger til varmepumpe, så er det vigtig at du tjekker at dine installationer er jordet. En måde at sikre dette på, er ved at bruge et jordspyd, også kaldt en jordelektrode. Et jordspyd er et metalspyd eller en metalstav som stikkes i jorden. Et jordspyd sikrer den helt rette jordforbindelse, og afbryder strømmen, hvis det skulle opstå problemer. I vinterhalvåret, så er dette ekstra vigtig, da det typisk kan komme storm og voldsomt vejr, med fare for lynnedslag. Læs mere om jordspyd, hvis du tænker at dette er en løsning for dig.
Mange danskere vælger at skifte sin el opvarmning ud med en varmepumpe. En varmepumpe er en billigere løsning, og også en af de mest miljøvenlige opvarmningskilder vi har i dag. Varmepumpen bruger nemlig de ressourcer som allerede er i luften, eller jorden, til at opvarme din bolig med. Selv om det koster lidt at installere en varmepumpe, vil du i løbet af få år, have sparet omkostningen ind, på besparelser på varmeregningen. Når du samtidig sparer miljøet for en belastning, så er det en varmepumpe en god investering, i en grønnere hverdag.
En varmepumpe er også en stabil varmekilde i boligen, så du slipper for unødvendig stres med upålidelige radiatorer, eller brændeovne.