Skip to content

Sådan bringer du lys ind i indretningen

Har du nogensinde oplevet en hus så godt oplyst, at du for dig selv tænkte, hvordan får de spredt lyset og skabt denne stemning? Grunden er selvfølgelig at belysningen har en påvirkning på os, og man kan hurtigt føle sig mere tilpas, hvis et rum har den helt rigtige belysning.

Lamper

Hvis man bruger tiden på at vælge den rette møblering såvel som lamper og pærer, så kan man nemt skaber et miljø, hvor folk har lyst til at blive og slappe af. En af de store fejl som folk dog ofte gør, er at benytte sig af et for skarpt lyst. Dette kan hurtig få folk til at følge, at de er i f.eks. et venteværelse på hospitalet eller ved tandlægen. Derfor har vi herunder samlet en række tips til, hvordan du får den rette belysning i din bolig.

Tip 1: Lokalisere din lyskilde

En almindelig misforståelse er, at du har brug for at tænde hele rummet. Prøv i stedet at indarbejde flere lyspunkter. De bedste oplyste værelser har lag af lys, blande godt sammen. Vælg din lyskilde, og derefter afgøre, hvordan man kan sprede det.

Tip 2: Tilføje en lysdæmper

For værelser med flere formål, kan en lysdæmpere være afgørende. De giver mulighed for fleksibilitet, afhængigt af tidspunktet på dagen, begivenhed, stemning og de er en stor energispare. Ofte vil omkostningen med at få disse, gå op med det reduceret energiforbruget og øget pære liv. Hvis du kun har én lyskilde i midten af rummet, så ser du på din egen skygge hele dagen, hvilket blot er deprimerende.

Lys i stuen

Tip 3: Kend dine pærer

Lysstofrør bør undgås for enhver pris, da de gør at alting ser forkert farve ud og kan føre til trætte øjne. Kompaktlysstofrør (CFL) er en stor mulighed, men du skal være forsigtig med dem. Skrue-i-lysdioder har en lang levetid, men kan være dyre. Vi foretrækker de lysregulerende A-19 LED pærer samt glødepærer, som skaber en varm og dejlig glød – f.eks. til stue eller soveværelse.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *