Skip to content

Leder med lys og lygter efter lys og lygter

Din bolig er din base, og derfor er det utrolig vigtig at du føler dig hjemme og tilpas. Indretningen af din bolig indebærer mange forskellige genstande, og lys og lamper er to af dem. Det kan være altafgørende for et rum at have den rette belysning og de rigtige lamper der passer til resten af din indretning. Derfor kan det være lidt et projekt at finde de helt rigtige lamper til netop din bolig. Det kan være en stor og besværlig beslutning at vælge den lampetype der passer til dig og din bolig.

Byg selv lampen

Hvis du har en designer gemt i dig, og har en kreativ side du kan finde frem fra gemmerne, så er en mulighed at bygge sin egen lampe. Der er mange forskellige muligheder for at lave sin egen lampe, især lampeskærme kan man farve og forme som man lyster. Du kan i visse butikker købe skelettet til din lampeskærm, og dertil selv tage på jagt efter det perfekte stof og andet pynt. Du kan med fordel finde inspiration på internettet, hvor du kan finde en hel bunke af muligheder til at lave din helt egen personlige lampe. Det behøver ikke at kræve hverken det helt store kreative talent eller en hel masse redskaber for at bygge din egen lampe, det kan også vælge at bygge en af de nemmer modeller, som kun kræver lidt stof, en saks og noget lim. Efter inspiration på nettet kan du beslutte dig for om du er det helt store kreative talent og vil bevæge dig ud i et større lampeprojekt, eller blot tager den lidt lettere løsning, hvor det ikke kan gå helt galt.

Den lette og billige slags

Hvis du ikke har mod på at bevæge dig ud i det helt store byg-selv-projekt med din lampe, og heller ikke har den helt store pengepung til at købe de dyreste designerlamper er der heldigvis andre muligheder for at finde en god billig lampe til din bolig. Der er mange forskellige butikker hvor der sælges billige og funktionelle lamper. I butikker som IKEA eller Jysk kan i gå på jagt efter en god og billig lampe, som passer til jeres budget. Man kan sagtens være heldig at finde en god billig lampe til en billig pris, som stadig er pæn. Der er endda nogle af de helt billige lamper som ligner en form for rip-off af de mere dyre modeller, hvis man gerne vil have en lampe som ligner lidt mere end den måske er.

Second hand’en

Hvis du har blikket rettet mod de dyrere modeller, de helt flotte designerlamper som man går og drømmer om, men måske ikke har den økonomi det kræver at få sådan en bandit hjem over spisebordet, kan det være en ide at købe secondhand, altså genbrug. Der er masser af hjemmesider hvor de helt dyrere lamper sælges til en langt billigere pris end nypris. Du har hermed mulighed for at købe din drømmelampe uden at bruge hele din opsparing på en enkelt lampe eller to. Hvis du nu finder drømmelampen, sat en del ned i pris men stadig en del over dit lampebudget, kan det være en mulighed at tage et lille lån. Lån penge og tag det lån der passer til dig og dit behov, så du kan få drømmelampen i hus, bogstavelig talt.

 

Designerdrømmen

Hvis du har budget til den helt dyre lampe, lige præcis den du ikke kan få ud af hovedet og som ville passe helt perfekt over dit sofa- eller måske spisebord, så skal du huske at tænke dig godt om. Det er altid en god ide at finde en lampe der er mere eller mindre tidsløs, og som du kan få glæde af i mange mange år, nu når prisen er ved at være deroppe af. Også selvom det for nogle blot er at køre kortet igennem og få bragt drømmelampen hjem, så er det altid en god ide at træffe et gennemtænkt valg. Den lampe du går og drømme om lige nu og her, skulle måske også være den lampe du går og drømmer om om 10 år. Og hvis du skulle blive træt af den efter nogle år, kan du jo altid overveje at sælge den videre til en anden lampeelsker, der dermed har mulighed for at købe den perfekte lampe, til deres hus.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *