Skip to content

Håndlavet lampeskærme fra Nachtfalter

Så er det tid at vi kigger på det lille tyske mærke Nachtfalter (besøg dem her), som har nogle utrolig flotte håndlavet lamper. Navnet er en smule mærkeligt, da det faktisk betyder møl/nattesværmer, men navnet har nok mere betydning hver for sig, hvor det betyder at folde noget sammen i natten (husk, der er tale om et tysk mærke).

Glocke_Textil_grau_Detail_01

Bagved Nachtfalter står tyskerne Freya og Lena, som faktisk startede denne lille virksomhed igennem deres studieår, og efterfølgende valgte at forsætte med projektet. Studiet var for dem begge ”Industry design and Communications”, så det lå hurtigt naturlig for dem at starte en virksomhed.

Men hvad der adskiller denne lille lampe/lampeskærm virksomhed er simpelthen, at alt er håndlavet. Dette er således formentlig også begrundelsen for, at produkterne fra Nachtfalter er så ufattelig simple, moderne og dog utrolig smukke.

IMG_1055_bearbeitet_kl2

Det er tydeligt i produkterne, at der ligges en passion i at lave hver enkel af disse. Kigger man forbi deres webshop (på tysk), så er udvalget endnu ikke særlig stort, og vi håber på udvidelser i fremtiden. Men alle de lamper man finder, er alle sammen personligt designet af de to kvinder bagved.

Alle designs tager udgangspunkt i deres studie, og de forsøger at skabe bro imellem grafisk design og den tredimensionelle form. Hvad der især gør disse lampeskærme så smukke er, at de er utrolig nemme at benytte i indretningen. du behøver ikke tænke særlig meget over dem, og får hurtig lysten til at forsøge dig frem i hele boligen. Der er en vis lethed over skærmene, som ofte kan være svær at finde i moderne skærme.

Glocke_Textil_grau_AUS Glocke_Textil_grau_AN1

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *