Skip to content

Det vigtigste tips med lamper

Selvom der findes et utal af tips til indretning med lamper og lys, så er der dog et tip som overskygger dem alle samme. Det er et tip som mange ofte glemmer, både når de rådgiver andre, men også når de indrette selv.

”Dine lamper skal være praktiske og anvendelige”

Hvad skal pladsen bruges til – madlavning? at se fjernsyn? at laver lektier? I spisestuen vil stor lysekrone med lysdæmper-funktion fungerer bedst – og gerne hvis den er placeret midt i rummet, men primært over spisebordet. Anvendeligheden her skal benyttes til at spise, og maden skal oplyses, uden at skinne lyset direkte ind i ansigterne på gæster omkring dit bord. Køkken belysning er mere kompleks. Udpeg dine arbejdsområder og tænd dem direkte. Ideelt set bør lys være under øjenhøjde, så indstil f.eks. arbejdslamper under ovnen eller de øverste skabe.

I stuer kan man bruge en kombination af gulvlamper, bordlamper og loftlamper (forsænket eller spot-belysning). Her skal belysningen være en del af indretningen. Badeværelserne er vanskeligere, da der her er meget forskel på hvad folk ønsker. Nogle ønsker at gå den kliniske vej, hvor mere lys er bedre. Andre foretrækker en blødere glød fra f.eks. glødepærer. Kompromis og indarbejde både hvad du ønsker samt forsøg med tilføjelse af stearinlys. Stearinlys hjælper dig med at slappe af, mens du f.eks. er i bad. Soveværelset bør indeholde god læse-lys ved seng og skrivebord. Herudover kan det være en god ide med klart lyst ved tøjskabe etc.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *